Folkekurens grunnprinsipper. Derfor går du ned i vekt!

Kirsten H. Ludviksen, Folkekuren
Kirsten H. Ludviksen, Folkekuren

Da vi laget Folkekuren, tok vi utgangspunkt i noen grunnprinsipper.

Slankekuren måtte:

  • Være billig (både kurset og maten)
  • Være enkel å følge over tid
  • Ikke kreve for mye tid fra deltakeren (hverken matlaging, matregistrering eller kursmøter)
  • Være streng i hverdagen, men gi mulighet til ekstra kos i helgene.
  • Gi rask og varig vektnedgang

Maten
Kostholdet i Folkekuren følger i hovedsak de offisielle anbefalingene. Det er basert på grove brød- og kornvarer, mye frukt og grønnsaker, magre meieriprodukter og mest mulig rent kjøtt og fisk.

Vi har likevel ikke utelukket halvfabrikata som saus, suppeposer og ferdigretter. Vi vet at det i en hektisk hverdag noen ganger er nødvendig å ty til raske løsninger.

Måltidene
Når du følger Folkekuren, spiser du tre hovedmåltider per dag. Dessuten har du litt ekstra mat som du kan fylle på med når det passer deg best. Enten som et eget mellommåltid, en liten dessert eller litt kveldsmat.

Ingen kaloritelling!
Folkekuren er basert på ca 1200 kalorier per dag, og i tillegg har du 6 Helgepakker a 200 kcal som du kan ta når du trenger dem – og til det du har lyst på. Du skal slippe å telle kalorier. men for å forsikre oss om at du skal få gode resultater er det viktig å kontrollere at mengdene du spiser er passe store. Det er derfor nødvendig å veie matvarene, i hvert fall inntil du har opparbeidet deg et godt øyemål. Det er grunnen til at anbefalingene og oppskriftene er i gram, hekto og desiliter – ikke i kcal.

Oppskrifter
Folkekurens oppskrifter er satt sammen av enkle og lett tilgjengelige matvarer som du kan få kjøpt i helt vanlige dagligvarebutikker som Kiwi, Rema og Extra. Hverdagsoppskriftene består av kun få forskjellige ingredienser. Dette har vi gjort for å gjøre det både enkelt og billig for deg som skal slanke deg. Vi har også laget en del helgemiddagsoppskrifter, f.eks. taco, pizza og biff. Disse helgemiddagene inneholder litt flere kalorier og de teller med i vår kvote for kos, Helgepakkene.

De aller fleste oppskriftene er oppgitt med mengder til én person, men det er jo enkelt å gange opp dersom dere er flere i familien som skal spise det samme.

Folkekurens Helgepakker
For å klare å holde motivasjonen oppe når du slanker deg, er det er viktig å kunne kose seg innimellom. Derfor er Folkekuren bygget opp med stramme hverdager, men med rom for å unne seg litt ekstra i helgene. Til denne ekstra kosen bruker vi Helgepakker og hver uke har du hele 6 Helgepakker til disposisjon!

I kursopplegget får du mange eksempler på hva du bruke Helgepakkene til, for du velger selv hva du foretrekker av kos: Søtsaker, salt snacks, en dessert, vin eller øl til maten eller kanskje rett og slett en større middagsporsjon?

Les mer om Helgepakker her!

Enkel sjekkliste gir deg oversikt og kontroll
Registreringen er svært enkel, du trenger ikke å bruke mye tid på detaljerte og ofte kompliserte registreringssider i kursbok eller app. I kursbokens sjekkliste kan du enkelt krysse av for det du spiser, og du har hele tiden god oversikt over hva du har igjen.

Slanke deg på egen hånd…?
Har du ikke tid eller lyst til å delta på et av våre kurs, men vil heller følge Folkekuren på egen hånd? Ikke noe problem! Nå kan du få kjøpt kursboken som våre deltakere på kurs bruker. Boken er i A5 – et praktisk, lite «veskeformat», har 68 sider og koster kr 299,-. Den gir deg alt du trenger for å følge Folkekuren over tid.

Bestill kursboken her

Vil du prøve én uke for å teste hvordan Folkekuren virker for deg? Til deg har vi laget en Ukemeny med oppskrifter og Helgepakker, for kun kr 99,-.

Bestill Folkekurens Ukemeny her

… eller delta på våre nettkurs?
Med erfaring med mange tusen kursdeltakere i løpet av 20 år som kursleder, har vi utviklet et kursopplegg med oppfølging via nettet – på epost og Teams. Vi har tatt hensyn til at mange lever travle liv, og at et møte hver uke ofte er vanskelig å få til. Så snart du har mottatt kursboken, gjennomgår vi kursopplegget i et Teams-møte eller på telefon.

Folkekuren er lett å følge, så nå er du klar til å sette i gang. Hver uke sender vi deg en epost der vi stiller deg noen spørsmål om din vektutvikling og om uken som har vært og som kommer. Du besvarer eposten i løpet av dagen. Samtidig kan du sende inn spørsmål eller andre kommentarer og du får en kort, men personlig tilbakemelding fra oss senest innen 24 timer. Uteblir rapporten din, vil vi etterlyse den. Du kan kanskje trenge en vennlig dytt for å klare å holde motivasjonen over tid?

Hver torsdag kl 20.00 er du invitert til å delta på vårt motivasjonsforedrag på Teams sammen med de andre Folkekuren-deltakerne. Der vil du få gode råd, inspirasjon og motivasjon til å følge løpet til du har nådd ditt mål. Under disse foredragene vil deltakerne kunne stille spørsmål. Motivasjonsforedraget blir tatt opp, slik at du kan se det når det passer for deg.

Våre kurs koster kun kr 799,- for 4 uker og inkluderer kursbok tilsendt på mail. Vil du ha kursboken tilsendt i posten, betaler du kr 50,- i tillegg.

Bestill Nettkurs (med ukentlig oppfølging) her

Kurs med møter hver 4. uke
Folkekuren har startet med fysiske kursmøter i noen områder. Å ha en forpliktelse i form av  å skulle bli veid av en kursleder, gjør terskelen for å gi opp enda høyere.  Vi  håper derfor på sikt å kunne tilby kurs flere steder i landet!

Oppfølging – møter og epost
Vi har utviklet et kursopplegg med oppfølging via epost og Teams i tillegg til kursmøtene. Vi har tatt hensyn til at mange lever travle liv, og at et møte hver uke ofte er vanskelig å få til. Derfor møtes Folkekurens kursdeltakere kun hver fjerde uke for veiing og et 15-20 minutters foredrag. De ukene det ikke er kursmøte blir du fulgt opp av din kursleder via epost – slik som på epostkurset.

Våre kurs er vesentlig billigere enn de fleste andre i markedet – kun kr 799,- for fire uker og det er ingen bindingstid! Ring oss på telefon 96 64 67 33 eller send epost til post@folkekuren.no om du vil starte opp med epostoppfølging før første fysiske møte eller vil vite mer.

Kurssteder (påmelding og mer informasjon):

Se oversikten her!

LÆR MER OM FOLKEKUREN :

Hva er Helgepakker og hvorfor er de så viktige?

Folkekurens grunnprinsipper

Total
0
Shares