Folkekurens grunnprinsipper. Derfor går du ned i vekt!

Kirsten H. Ludviksen, Folkekuren
Kirsten H. Ludviksen, Folkekuren

Da vi laget Folkekuren, tok vi utgangspunkt i noen grunnprinsipper.

Slankekuren måtte:

  • Være billig (både kurset og maten)
  • Være enkel å følge over tid
  • Ikke kreve for mye tid fra deltakeren (hverken matlaging, matregistrering eller kursmøter)
  • Være streng i hverdagen, men gi mulighet til ekstra kos i helgene.
  • Gi rask og varig vektnedgang

Maten
Kostholdet i Folkekuren følger i hovedsak de offisielle anbefalingene. Det er basert på grove brød- og kornvarer, mye frukt og grønnsaker, magre meieriprodukter og mest mulig rent kjøtt og fisk.

Vi har likevel ikke utelukket halvfabrikata som saus, suppeposer og ferdigretter. Vi vet at det i en hektisk hverdag noen ganger er nødvendig å ty til raske løsninger.

Måltidene
Når du følger Folkekuren, spiser du tre hovedmåltider per dag. Dessuten har du litt ekstra mat som du kan fylle på med når det passer deg best. Enten som et eget mellommåltid, en liten dessert eller litt kveldsmat.

Ingen kaloritelling!
Folkekuren er basert på ca 1200 kalorier per dag, og i tillegg har du 6 helgepakker a 200 kcal per uke som du kan ta når du trenger dem – og til det du har lyst på. Du skal slippe å telle kalorier. men for å forsikre oss om at du skal få gode resultater er det viktig å kontrollere at mengdene du spiser er passe store. Det er derfor nødvendig å veie matvarene, i hvert fall inntil du har opparbeidet deg et godt øyemål. Det er grunnen til at anbefalingene og oppskriftene er i gram, hekto og desiliter – ikke i kcal.

Oppskrifter
Folkekurens oppskrifter er satt sammen av enkle og lett tilgjengelige matvarer som du kan få kjøpt i helt vanlige dagligvarebutikker som Kiwi, Rema og Extra. Hverdagsoppskriftene består av få ingredienser. Dette har vi gjort for å gjøre det både enkelt og billig for deg som skal slanke deg. Vi har også laget en del helgemiddagsoppskrifter, f.eks. taco, pizza og biff. Disse helgemiddagene inneholder litt flere kalorier og de teller med i vår kvote for kos, helgepakkene.

De aller fleste oppskriftene er oppgitt med mengder til én person, men det er jo enkelt å gange opp dersom dere er flere i familien som skal spise det samme.

Folkekurens helgepakker
For å klare å holde motivasjonen oppe når du slanker deg, er det er viktig å kunne kose seg innimellom. Derfor er Folkekuren bygget opp med stramme hverdager, men med rom for å unne seg litt ekstra i helgene. Til denne ekstra kosen bruker vi helgepakker og hver uke har du hele 6 helgepakker til disposisjon!

I kursopplegget får du mange eksempler på hva du bruke helgepakkene til, for du velger selv hva du foretrekker av kos: Søtsaker, salt snacks, en dessert, vin eller øl til maten eller kanskje rett og slett en større middagsporsjon?

Les mer om helgepakker her!

Enkel sjekkliste gir deg oversikt og kontroll
Registreringen er svært enkel, du trenger ikke å bruke mye tid på detaljerte og ofte kompliserte registreringssider i kursbok eller app. I kursbokens sjekkliste kan du enkelt krysse av for det du spiser, og du har hele tiden god oversikt over hva du har igjen.

Hver torsdag kl 20.00 er alle deltakerne invitert til å delta på vårt motivasjons-webinar på Teams . Der vil du få gode råd, inspirasjon og motivasjon til å følge løpet til du har nådd ditt mål. Under disse foredragene vil deltakerne kunne stille spørsmål. Motivasjonsforedraget blir tatt opp, slik at du kan se det når det passer for deg.

Våre kurs er vesentlig billigere enn de fleste andre i markedet – kun kr 799,- for fire uker og det er ingen bindingstid! Ring oss på telefon 96 64 67 33 eller send epost til post@folkekuren.no om du vil vite mer.

Total
0
Shares