Kirsten gikk fra 90 til 69 kilo. Så laget hun Folkekuren og vil hjelpe andre

Kirsten Hauge Ludviksen, Folkekuren AS
Kirsten Hauge Ludviksen, Folkekuren AS

Les Kirstens historie: Helt fra jeg var tenåring har jeg slitt med vekten og det har gått mye opp og ned gjennom årene. Like før jeg fylte 30 begynte jeg som kursleder i Grete Roede. Det hjalp meg til å holde fokus, selv om jeg også da slet med å holde vekten nede. Jeg trivdes med å jobbe med andre som også hadde det vanskelig, og fikk gleden av å jobbe tett både med deltakere og kursledere.

Korona-kiloene!
I 2018 valgte jeg å slutte for å gå tilbake til yrket som lærer. Da slapp jeg også gradvis opp på mitt eget vektfokus og dette kombinert med Korona-perioden gjorde at jeg med mine 159 cm plutselig veide 90 kg. Jeg innså at jeg måtte gjøre noe! Rune, min mann hadde også en lang karriere i Grete Roede. Han var en av eierne fra 2001 til firmaet ble solgt i 2018. Nå hadde han også sluttet der, og hadde behov for å ta av noen kilo. Vi ble enige om at jeg skulle lage et eget kostholdsopplegg som ville passe for akkurat oss.

Aldri rom for å kose seg
Jeg gikk i “tenkeboksen”. Det jeg kanskje syntes var aller mest vanskelig med vektreduksjon var følelsen av alltid å være på slankekur. Det var aldri rom for å kose seg, og den knappe kvoten med “kosemerker” som vi fikk ble altfor lite. Jeg hadde opplevd sprekk etter sprekk og tenkte at dette var noe jeg måtte ta tak i. Resultatet var at jeg laget et kostholdsprogram der hverdagene var stramme, men en dag eller to i helgen kunne jeg unne meg mer – innenfor noen helt klare rammer som sørget for at jeg fortsatt hadde kontroll. Jeg laget oppskrifter der maten var enkel og sunn og innenfor kostanbefalingene, og laget et enkelt registreringssystem som ikke krevde hverken kaloritelling eller registrering i app.

Vi satte i gang og gikk begge ned 10 kg i løpet av vinteren 2022. Jeg fortsatte nedover og har totalt gått ned over 20 kg. Det var utrolig deilig og ga for første gang en god mestringsfølelse og tro på at jeg endelig hadde funnet min måte å leve på. Stramme hverdager går helt fint så lenge jeg har helgen å se frem imot.

Flere som ville prøve
På jobben var det mange som la merke til at jeg hadde gått ned i vekt, og siden de kjente min bakgrunn i Grete Roede fikk jeg spørsmål om jeg ikke kunne holde kurs for dem. Da ble tanken om å lage mitt eget vektreduksjonskonsept vekket. Nå fikk jeg virkelig brukt all min kunnskap skapt gjennom egen erfaring som slanker kombinert med kunnskap ervervet gjennom 20 år i full stilling i Grete Roede. Resultatet ble Folkekuren.

Det virket for de andre, også
Konseptet ble godt mottatt på jobben og det var tydelig at det virket. Deltakerne gikk like fint ned i vekt som meg, og tilbakemeldte at det var enkelt å følge takket være helgepakkene og helt vanlig mat. Nå har vi hatt hundrevis av deltakere på kurs og nettkurs i tillegg til medlemmer som følger opplegget med kursbok på egen hånd.

Du kan lese noen av deres historier her

Er det din tur til å lykkes nå?

Lykke til!

Kirsten Hauge Ludviksen

LES MER:

Hva er helgepakker og hvorfor er de så viktige?

Folkekurens grunnprinsipper

Total
0
Shares