Tidligere Grete Roede-kursleder? Vi trenger flere kursledere til å holde Folkekuren-kurs!

Vi har savnet det «gamle Grete Roede», både folkene og produktet. Derfor laget vi Folkekuren, et slankekonsept som minner om Grete Roede slik det var for 10-20 år siden, men vi mener vi har fornyet, forenklet og forbedret det på en del områder.

Det siste halve året har vi hatt en testfase med både lokale Folkekuren-kurs og nettkurs for å se om slankeopplegget som virket så bra for oss også ville gi gode resultater for andre. De første 100 deltakerne har gjennomført kurs, og tilbakemeldingene viser at Folkekuren virker, deltakerne er svært fornøyde og, ikke minst, de går ned i vekt.

Nå trenger vi flere kursledere. Kanskje du kunne tenke deg å skape din egen kursvirksomhet igjen?

Vi søker altså etter flere Folkekuren-kursledere og vi kunne ikke tenke oss bedre kursleder-emner enn de som har erfaring fra Grete Roede!

Kort om Folkekuren:

 • Deltakerne møtes bare hver 4. uke. Dermed er ikke våre kursledere bundet til å dra til kursmøter hver uke, og man slipper med kun en fjerdedel av husleiekostnadene. Dette gir stor grad av fleksibilitet og mulighet til å drive kursvirksomhet hjemmefra, eller fra hytta eller feriebolig.
 • De tre ukene mellom kursmøtene følges deltakerne opp per epost. Tilbakemelding til deltakerne må gis innen 24 timer. Det betyr mulighet for å jobbe både på dagtid og på kveldstid. Deltakerne får også tilgang til et motivasjonsseminar på Teams disse tre ukene. Webinarene holdes av Kirsten, men det er også mulig for kurslederne å holde disse selv.
 • Et kurs koster for tiden kun kr 799,-. inkl kursbok. Prisen er altså vesentlig lavere enn det f.eks. et Roede-kurs koster og det er ingen bindingstid utover de fire ukene et kurs varer. Den lave prisen har gjort det forholdsvis «lett» å få deltakere til tross for at vi har vært helt ukjente i markedet – og startet opp på små kurssteder og i en forholdsvis stille periode av året. I januar ville vil nok fått ganske mange flere deltakere.
 • Kurslederne får 65% i provisjon og vi har ingen etableringsgebyr.
 • Kursleder må selv dekke kostnader til vekt, pc, møtelokale og 65% av sine markedsføringskostnader. I testfasen har kursleders andel av markedsføringskostnadene vært kr 1.000-1.500,- per kurssted per kursoppstart. Folkekuren kan (dersom det er ønskelig) stå for gjennomføring av Facebook- og Instagram-markedsføring etter faste maler.
 • Vi har laget noen budsjetter for å se hvordan økonomien for kurslederne vil bli med disse prisene, kostnadene og 65% provisjon: Med ett kurssted og 20 deltakere i gjennomsnitt (inkl nettkurs) sitter kursleder igjen med ca 70.000 per år. Har man to kurssteder og 50 deltakere, øker resultatet til kr 190.000. Og med tre kurssteder og 100 deltakere, blir resultatet etter alle kostnader ca 400.000.
 • Folkekuren tilbyr et enkelt kurssystem for våre kursledere for å ivareta GDPR og personvern. Vi håndterer også påmelding, betaling og provisjonshåndtering.
 • Vi har ingen formelle vektkrav for våre kursledere, men vil bidra med oppfølging av kursledere som ønsker hjelp til å nå/holde sin trivselsvekt.

Litt om kostholdet og opplegget forøvrig!

 • Folkekurens kosthold baserer seg på helt vanlig og rimelig mat og er i tråd med de offisielle anbefalingene. Maten må kunne kjøpes i en hvilken som helst dagligvarebutikk – også i «billigbutikkene».
 • Folkekurens oppskrifter er velsmakende og lette å lage, og de har ikke for mange ingredienser.
 • De «berømte» kosemerkene er byttet ut med våre Helgepakker. Deltakerne har hver uke 6 Helgepakker til det lille ekstra, det være seg godterier, snacks, øl eller vin, eller rett og slett større porsjoner. Dette enkle systemet bidrar til at deltakerne finner det lettere å følge opplegget over tid. Folkekuren er «streng» i hverdagene, men har rom for litt mer kos i helgene enn mange regner med.
 • I Folkekuren er det ingen kaloritelling eller komplisert app-registrering. Deltakerne får kursbok med menyer, oppskrifter og sjekklister.
 • Vi har lite fokus på mosjon/trening i kurset. Vi oppfordrer til aktivitet, men på kursene fokuserer vi på kostholdsomlegging.

Hva slags opplæring vil bli gitt?

 • Første trinn i opplæringen er å gjennomføre vårt fire-ukers kurs (enten lokalt eller på nett). Dersom du er tidligere Grete Roede-kursleder, får du «familierabatt» og betaler kun kr 400,- for kurset inkl kursbok.
 • Alle kursledere får opplæring på Teams eller i møtelokale avhengig av hvor du bor og hva som er praktisk. I tillegg vil vi ha jevnlige workshops på Teams for faglig oppdatering.

Hva annet kreves for å bli Folkekuren-kursleder?

 • Må kunne formulere deg godt skriftlig og kjenne til Microsoft Office.
 • Må like å formidle kunnskap og følge opp og motivere dine kursdeltakere.


Ettersom det kun er fysiske kursmøter hver fjerde uke, kan det være aktuelt for gode kursledere som er bosatt på mindre steder å reise til et større tettsted/by for å holde kurs. Det gjør det lettere å bygge opp en solid kursvirksomhet! I tillegg har alle kursledere anledning til å ha deltakere kun på nett.

Interessert? Ønsker du å vite mer? Ta kontakt med:
Rune Ludviksen, 91 61 18 50 – rune.ludviksen@folkekuren.no eller
Kirsten Hauge Ludviksen, 41 67 61 61 – kirsten.ludviksen@folkekuren.no

VELG OPPSKRIFTSKATEGORI:

Bacon (1) Bakst (3) Brødskivemiddag (3) Desserter (6) Egg (2) Ekstra (3) Fiskefarse (1) Fisk og sjømat (26) Frokost (1) Fugl og egg (13) Grateng (1) Grill (12) Gryte (8) Grønnsaker (5) Helgepakker (2) Kaker (2) Kjøtt (33) Kjøttdeig (9) Kylling (12) Laks og ørret (6) Lam (5) Lunsj (6) Middag (74) Pasta (2) Pizza (2) Pølser (3) Salat (6) Sei (1) Skalldyr (5) Storfe (6) Suppe (6) Svin (7) Tex-Mex (4) Torsk (4) Tunfisk (3) Vegetar (1) Vilt (1) Wok (4)

Total
0
Shares