Lam og asparges

Lam og asparges, Folkekuren AS.
Lam og asparges, Folkekuren AS.

5 ingredienser + 4 basisvarer:

1 porsjon:
200 g fårikålkjøtt uten ben og fett
100 g kokt ris
1/2 liten løk
1 boks hvit asparges (topper og biter)
1 dl melk, 0,5%
1 ss Maisennajevner
1 laurbærblad
Salt
Pepper

Renskjær fårikålkjøttet slik at du får 200 gram kjøtt. Ha vann i en gryte og tilsett salt og pepper. La kjøttet koke lett til det er mørt (ca 1 time). Skum av underveis.

Sil litt av kjøttkraften og bruk i sausen.

Ha i laurbærblad og løk, og la gryten trekke over svak varme til kjøttet er mørt, ca 1 times tid.

Sil 1 dl kjøttkraft i en gryte og hell i 1 dl melk og kraften fra aspargesen. Tilsett ca 1 ss Maisennajevner og kok opp. Smak til med salt og pepper. Ha i kjøtt og asparges, og gjennomvarm.

Kok ris og server ved siden av.

Tips: Du kan også bruke kjøtt av lammelår eller lammestek.

Populære temaer:

Bacon (1) Bakst (3) Brødskivemiddag (3) Desserter (7) Egg (2) Ekstra (4) Fiskefarse (1) Fisk og sjømat (26) Frokost (1) Fugl og egg (14) Grateng (1) Grill (12) Gryte (8) Grønnsaker (5) Helgepakker (2) Kaker (2) Kjøtt (36) Kjøttdeig (9) Kylling (13) Laks og ørret (6) Lam (5) Lunsj (6) Middag (78) Pasta (2) Pizza (5) Pølser (3) Råd og tips (2) Salat (6) Sei (1) Skalldyr (5) Storfe (6) Suppe (6) Svin (8) Tex-Mex (4) Torsk (4) Tunfisk (3) Vegetar (1) Vilt (1) Wok (4)

Total
0
Shares